中文

位置: 标准下载网> 初中英语> 人教版> 七年级上册

5 . Parents, brothers and sisters are my family members...

本网站 发布时间:2026-01-13

基本信息

  • 题目考点:

    考查理解家谱的功能
  • 题目类型:

    阅读理解-阅读单选/选择4题(约210词)
  • 题目难度:

    适中(0.65)
  • 教材学段:

    初中英语
  • 教材版本:

    人教版
  • 所属年级:

    七年级上册
  • 试题下载格式:

    pdf
题目内容 题目内容
原题:
题型:阅读理解-阅读单选/选择4题(约210词)
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者的家庭成员。

5 . Parents, brothers and sisters are my family members(成员). Grandparents, great-grandparents, aunts, uncles and cousins are my family members, too.

The parents of my mother and father are my grandparents. My name is Joe Cooper. I have two grandfathers. One is my father’s father. He is John Cooper. The other is my mother’s father. He is Robin Smith. I have two grandmothers. One is my father’s mother. She is Laura Cooper. The other is my mother’s mother. She is Ruth Smith.

Many people don’t know their great-grandparents. Great-grandparents are the parents of their grandparents, I don’t know my great-grandparents well, either.

My mother’s or father’s brothers are my uncles. My mother Rose Cooper has one brother. My father Simon Cooper has two brothers. My mother’s or father’s sisters are my aunts. My mother has one sister, but my father has no sisters. My aunt’s and uncles’ sons or daughters are my cousins.

If you want to know your family history(历史) well, you should find your family tree first. It can tell you a lot of things.

1. How many grandparents does the writer have?
A.Two. B.Three. C.Four. D.None.
2. What do the underlined words “The other” refer to(指代)?
A.John Cooper. B.Laura Cooper. C.Robin Smith. D.Ruth Smith.
3. Whose family name is Smith?
A.Joe’s.
B.Joe’s father’s.
C.John’s brother’s.
D.Rose’s father’s.
4. What can we learn(学会) from the last paragraph(最后一段)?
A.We must know our family history well.
B.Making a family tree for our family is important(重要的).
C.A family tree can tell(告诉) us a lot about our family.
D.The family history is much more than(不止) the family tree.

题目考点:考查理解家谱的功能

答案:
C
解析:
最后一段提到,如果你想了解你的家族历史,应该先找到家谱,因为家谱能告诉你很多关于家族的信息。因此,正确答案是‘C. 家谱可以告诉我们很多关于家庭的事情’。

说明:本试题为学习资料,仅供教学与自学使用,答案解析资源免费下载,不含任何诱导下载或捆绑程序。


小提示: 若需要下载完整打印文档请 点击免费下载完整pdf文档,可进行打印。
文档图片预览文档图片预览

文档图片预览:

5 . Parents, brothers and sisters are my family members...

小提示:上述图片仅展示试题样图,需要清晰无水印的文档,请下载完整文档。
热门文档
最新文档